WORK

Floreal Towers

Floreal Towers

Rs 75 Crore | 3 Lakh sq ft | Ongoing


Floreal Towers from the house of Orris offers corporate visionaries an efficient and effective environment. Built according to the guidelines of Leadership in Energy and Environmental Design (LEED), whereby over 50 percent of the area is green open space, this is a pioneering green project in New Gurgaon.

Services Rendered:

  • Architecture
  • Structure
  • HVAC
  • Plumbing
  • Fire Fighting
  • Electrical
  • Landscape
  •  

Project Features

1 Salient features of the towers: Multi-level basement parking facility. De-stress health zones like club and spa. Gymnasium and open-air restaurant. Landscaped park and intricately designed paved pathways.
2 A separate tower for offices space of over 3.4 lacs sq ft has been designed for efficient space and performance.
3 Retails space is housed in a separate tower of approximately 1.3 lacs sq ft. It also has a spacious food court spread across about 60,000 sq ft.
4 A central green court yard acts as a micro-climate generator that reduces energy consumption. There are separate entrances for offices and retail. Touted as New Gurgaon’s very first ‘green’ business and shopping destination, the two towers are spread across seven acres and accommodate over five lac sq. ft. of state-of-the-art retail cum office space.
5 Floreal Towers’ strategic location, - right on the NH8 expressway – ensures easy accessibility. It is situated just three kilometres from the proposed Metro station and Inter State Bus Terminus. It is approximately 21 kilometres from the Indira Gandhi Domestic Airport and about 30 kilometres from Dhaula Kuan and also has a two-way accessibility - one from NH8 and another from Dwarka.
6 In good news for retailers, what with more than dozen integrated prime residential projects coming up within a few kilometres, the site is all set to attract a substantial high net worth of individuals.
7 The office tower is designed in a climate responsive manner wherein the architecture allows for maximum utilization of natural daylight. This is further enhanced by structural glazing towards the north-east side of the site. Well insulated walls and roof minimize heat gain. The plush towers are replete with well furnished lobbies and elegant washrooms
8 A central corridor along with futuristic fittings and fixtures make for optimum utilization of space. Eco-friendly construction materials have been used and practices adhered to wherever possible.